Oficines WorkCafè i desconnexió, l’aposta de Transperfect a Palma

Palma de Mallorca | 2019

Dimensions: 420 m2

Tipus d'intervenció: Reforma interior amb trasllat equipament existent i equipament nou.

Duració: 5 setmanes

Capacitat: 42 llocs de treball

Trasllat / intern: : Reforma interna amb convivència permanent dels residents

Transperfect ha apostat per fer créixer les seves instal·lacions i ha confiat de nou en els nostres serveis per fer-ho, aquesta vegada a les oficines de Palma de Mallorca. Aquesta multinacional està especialitzada en solucions lingüístiques i tecnològiques per empreses en constant expansió.

Aquests nous espais de treball se situen al Carrer dels Caputxins, al centre de la ciutat de Palma. Han passat de tenir capacitat per a menys de 20 persones, a noves oficines de més de 400m2 amb una previsió de creixement de fins a 40 treballadors.

La cultura de l’empresa i els seus treballadors i col·laboradors d’innovar contínuament i prendre decisions, ens porta a tractar de preservar part de l’existent per minorar al màxim la inversió en la nova oficina.

Després de successives reunions, hem aplicat el nostre criteri professional. Perquè un lloc de treball sigui idoni ha de comptar amb: climatització, electricitat, connectivitat i equipament del lloc de treball. També, hem mantingut la imatge corporativa, a més dels espais de treball oberts i la creació d’espais privats, lliures de soroll, que facilitin la concentració i la creativitat. 

WorkCafè: espai de relació i creativitat

Les noves dimensions ens han permès incorporar equipaments de major dimensió com l’espai WorkCafè amb cuina, barra amb tamborets i zona de sofàs i taules per menjar. També, serveix per reunions i distensió per afavorir les relacions.

L’espai previst per un creixement futur s’aprofita inicialment per incorporar espais de joc i zones informals de relax. Aquests espais promouen el treball en equip i creen cultura d’empresa alineant a tot l’equip cap als objectius principals comuns. Aquests valors passen a convertir les seves oficines en un entorn de confort, que afavoreix la productivitat i innovació. A més, en aquests espais també es crea valor per a l’empresa i els seus clients i alhora es fomenta l’intercanvi i la generació d’idees.

Espais oberts

La morfologia de l’espai prové d’un edifici del centre històric, conformat per dos antics habitatges units amb un sol accés per l’escala de veïns, que ja s’havien utilitzat prèviament com a oficines.

La planta de forma rectangular identifica estructuralment les dues zones antigament separades. Aquest fet facilita l’adaptació dels requeriments del programa funcional en el nou espai. Des de l’entrada, s’accedeix a una zona de recepció separada a través d’un parament lleuger transparent. A la zona oposada al WorkCafè hem col·locat una sala de reunions polivalent, convertible en sala de formació. La resta de la oficina es caracteritza pels espais oberts, considerant una previsió de creixement per als propers anys.

La planificació i l’execució, el nostre compromís

L’objectiu inicial fou mantenir el màxim d’instal·lacions i paraments preexistents per reduir els costos de la inversió. Alhora, el fet d’incorporar elements tecnològics i preservar la imatge corporativa, ens ha portat a plantejar una execució complexa que manté els falsos sostres i els equips d’enllumenat.

Així doncs, el trasllat s’havia de fer en un temps determinat per no impactar en el procés laboral. Ha estat clau el diàleg, doncs, per entendre la cultura de la companyia i fer del projecte un altre cas d’èxit.

Per garantir la higiene i la salut dels treballadors, havíem de substituir els conductes de la climatització, ja que estaven molt bruts i fora d’ús. També calia afegir equips autònoms per disposar d’una correcta climatització en els espais tancats. La orientació totalment exterior a una ciutat com Palma, requereix especial atenció al confort ambiental. La proposta d’Efebé ha buscat endreçar l’espai existent per proporcionar el confort adequat a nivell de temperatura i lluminària. També, per preservar el medi ambient, hem col·locat paviment continu vinílic, amb la fiabilitat d’un procés de fabricació de baixes emissions.

D’aquesta manera, traslladar l’equipament és un dels reptes que ha calgut planificar i coordinar amb els responsables d’operacions de la companyia. Els equips havien de seguir treballant mentre desmuntàvem i muntàvem. A més, dotàvem de totes les necessitats elèctriques, coordinat en el mínim temps possible i en horaris especials.


Equipaments relacionats

Per poder descarregar el contingut, si us plau faciliti’ns la seva adreça de correu electrònic.

Gràcies! La seva descarrega ja s’ha iniciat!

Alguna cosa ha anat malament, intenteu de nou més tard.

Si us plau revisi els camps marcats.