Arquitectura per a residències de gent gran

Residències de gent gran segures, saludables i acollidores

Tenir cura de les persones grans és fonamental per garantir la seva qualitat de vida. Amb els nostres packs i programes transformem els espais existents de les residències i els adaptem per a una atenció personalitzada i integral (ACCP). Garantim espais segurs, saludables i acollidors on, a més de confort i tracte humà, puguin disposar de mobiliari ergonòmic adaptat a les seves necessitats.

CONTACTAR


La residència com a espai holístic

Espai de socialització

Espais per interactuar, conviure i relacionar-se

Sala d’estar dissenyada per afavorir un entorn social de relació amb altres usuaris del centre i també amb els familiars que els visiten. Les propostes de disseny compten amb la possibilitat de transformar una zona en petites unitats de convivència, que poden garantir una bona sectorització. També pot comptar amb equipament digital idoni per video-trucades amb familiars o per conferències tan presencials com telemàtiques.

Adeqüem un racó infantil pensat perquè els avis puguin compartir vivències amb els seus néts i nétes. A més, en aquests tipus d’espais també hi trobem el menjador per fer els diferents àpats del dia i sofàs i butaques ergonòmiques, per veure la televisió i conversar de forma confortable.

Mobiliari específic: sofàs, butaques i mobles d’emmagatzematge. Jocs infantils i mobiliari adaptat per a nens i nenes, o també cadires i taules d’exterior i pèrgoles per protegir del sol.

Espais de col·laboració

Espais per comunicar, formar-se i col·laborar

Espais flexibles i multifuncionals adequats per dur a terme activitats dirigides, de caràcter lúdic, cultural o també de formació. L’equipament i les instal·lacions multifuncionals s’adeqüen a les activitats instrumentals de la vida diària, organitzades pel personal del centre, per tal de fer-los cuinar, cosir o ajudar amb la roba i planxar. A més, preveiem que en els espais exteriors, jardins i terrasses es puguin fer les activitats a l’aire lliure, també amb jardins terapèutics, espais verds dissenyats específicament per a les persones grans.

Espai de reflexió

Espais per gaudir, desconnectar i meditar

Espais ideals per buscar la pau interior i treballar la relaxació, a nivell individual.

Aquesta zona compta amb espais de culte, de lectura, amb una biblioteca i una capella per a resoldre aquestes inquietuds o necessitats específiques de cadascú per al seu benestar emocional.

Mobiliari específic: cadires, butaques i estanteries. També hi incorporem taules de despatx per treballar de forma individual amb ordinador. A més, col·loquem l’equipament necessari per generar un espai de culte.

Espai d’experimentació

Espais per estimular, cooperar i entrenar

Els espais d’experimentació són adequats per activitats terapèutiques, vinculades al desplegament de l’experiència vivencial de cada persona. Es tracta de sales multisensorials que compten amb l’equipament específic per fer activitats per estimular la memòria i els sentits, per a una millora física i cognitiva.

A més, també instal·lem espai de fisioteràpia, amb zones per millorar o mantener la psicomotricitat i el benestar nsic en espais interiors o exteriors.

Mobiliari específic: taules mòbils, cadires i coixins confortables per activitats i tallers sensorials. També hi incorporem panells, pissarres i projectors de llum.

Espai de cura

Espais per ser cuidats, descansar i consultar

Els espais de cura són entorns multisensorials adaptats per fer tractaments personalitzats. Dissenyem des d’espais d’infermeria i consultes mèdiques per a realitzar tractaments mèdics, fins a altres espais de cura personal, amb equipament de perruqueria, pedicura i manicura.

Per a persones de gran dependència repensem els espais d'higiene personal tant privat com espais generals de serveis amb grues o altres sitemes de transició.

Mobiliari específic: camilles, carros de cures, cadires de perruqueria i l’equipament característic corresponent, cadires específiques de pedicura. També col·loquem barres, espatlleres i equipament per fer sessions de psicomotricitat com ara matalassos d’escuma, pilotes, aros o tatamis.

Espai privat

Espais per descansar, relaxar-se i distreure’s

Es tracta d’un espai íntim de descans similar al dormitori domèstic, amb equipament ergonòmic i acollidor i una adequació general amb garantia de salut, higiene personal, seguretat i confort acústic, lumínic i tèrmic.
Les habitacions de les residències per a persones grans que dissenyem i executem segueixen una estètica hotelera, sempre sota els criteris de confort i qualitat, d’acord amb les necessitats dels usuaris. A més, seguim el concepte de suite o mini apartament, per fer de l’estància al centre una experiència agradable per poder mantenir estones rodejats dels familiars.

Mobiliari específic: llits, tauletes de nit, armaris, mobles decoratius i d’emmagatzematge, capçals i peures. També incorporem mobiliari d’oficina com ara taules per utilitzar com a escriptori, cadires amb rodes o cadires confidents.


Reformem el teu entorn assistencial

T’interessa reformar espais per a persones grans? Si vols conèixer més detalls sobre els projectes que desenvolupem, t’animem a contactar directament amb nosaltres.

Contacta amb un especialista d’Efebé

Com és l’equipament que us proposem?

Si el que estàs buscant és mobiliari per residències, descobreix el nostre catàleg.

Visita el Càtaleg

Packs i Programes


Beneficis dels projectes de residències d’Efebé

Amb els projectes d’arquitectura per residències de gent gran transformem els espais tradicionals dels centres residencials en multiassistencials, per fomentar i aplicar l’atenció integrada centrada en les persones.

La gent gran i els treballadors guanyen en:

Una major interacció pràctica entre les persones grans i els cuidadors, creant una experiència d’assistència que facilita una major implicació i millora la relació.

Un increment de la millora cognitiva de les persones grans per mantenir la independència.

Fomentar un una atenció inclusiva i equitativa.

Afavorir l’autonomia de l’equip terapèutic en la utilització de noves metodologies.

Posar a la persona en el centre de tot el procés assistencial.

Potenciar la socialització i combatre la soledat.

Descarrega PDF

Reformes de residències de gent gran que hem dut a terme


Posts relacionats

Per poder descarregar el contingut, si us plau faciliti’ns la seva adreça de correu electrònic.

Gràcies! La seva descarrega ja s’ha iniciat!

Alguna cosa ha anat malament, intenteu de nou més tard.

Si us plau revisi els camps marcats.