Com han de ser els espais on viure quan siguem grans

19/02/2021

Grup Efebé

El passat 25 de novembre, en el marc de la Barcelona Design Week 2020, Grup Efebé va organitzar un taller de co-creació online, en col·laboració amb la Facultat de Ciències de la Salut BlanquernaIrsiCaixa Living lab de Salut, TSR – Edificis Positius i amb la Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR), amb l’objectiu de redefinir el model d’atenció de les persones grans a les residències a partir de la pregunta Com han de ser els espais on viure quan siguem grans?

Des d’aleshores hem estat treballant per recopil·lar totes les idees i informació que van anar sorgint entre els participants, tant en la fase de brainstorming com en la fase final de procés de co-creació. Totes elles ens han portat a destacar els temes rellevants i a identificar i definir els reptes que se’ns plantegen per avançar en aquest camp.

I doncs, cap a on hem d’anar?

La primera conclusió que extraiem d’aquest taller de co-creació és que cal una perspectiva transdisciplinar i transdepartamental. A partir d’aquí es podrà contemplar la complexitat d’elements que configuren el disseny d’aquests espais, que no només s’entenen com a edificis, sinó com a espais de vida.

Així doncs, les diferents dimensions identificades al voltant d’aquests espais vitals, destaquen que:

espais on viure quan siguem grans

 

Centrant-nos en les característiques de l’edifici, com a espai arquitectònic, es distingeixen els següents aspectes:

espais on viure quan siguem grans

Els reptes són grans i diversos, el procés de treball continua per desenvolupar cada àmbit amb més profunditat. La primera fase, la identificació, ja està feta, i comptem amb les ganes i amb un equip de treball que ens ajudarà a assolir-los.

Per poder descarregar el contingut, si us plau faciliti’ns la seva adreça de correu electrònic.

Gràcies! La seva descarrega ja s’ha iniciat!

Alguna cosa ha anat malament, intenteu de nou més tard.

Si us plau revisi els camps marcats.