És hora d’incorporar el disseny a les residències

13/04/2021

Grup Efebé

Les residències de gent gran, en general, acostumen a ser vistes com espais força impersonals i freds. Moltes d’elles compten amb una imatge que s’allunya de com hauria de ser una llar confortable i segura on sentir-se “com a casa”. Per tant, és hora d’incorporar el disseny a les residències.

A l’hora de transformar una residència per a gent gran, existeixen molts aspectes a tenir en compte, des de l’accessibilitat, tant de manteniment com de neteja, passant per normatives de seguretat i higiene, fins a il·luminació o tractament acústic. És important aconseguir una coherència entre tots els aspectes i que siguin els adequats per tal que convidin a quedar-s’hi a viure.

Per garantir el benestar de les persones grans i del personal que hi treballa, cal tenir en compte les seves necessitats. Els espais de la residència es converteixen en el dia a dia d’aquestes persones, de forma que han de cobrir tot el que necessitin. L’entorn ha d’acompanyar els nostres pares i avis a viure de forma digne.

disseny a les residències

Grup Efebé plantegem un canvi…

És hora d’incorporar el disseny a les residències. Des d’Efebé estem disposats a fer aquest canvi i creiem en la seva implantació. Des de fa més de 20 anys treballem en el disseny i la construcció d’espais per a residències i centres de diaIntroduïm conceptes del món hoteler que influeixen en la planificació i programació dels espais d’ús i realitzem projectes que vetllen per aconseguir-ho. El que és evident és que les residències són espais on moltes persones passaran els darrers anys de les seves vides i, per tant, han de ser tan acollidors, elegants i agradables com sigui possible.

Hem d’intentar fer un clic, obrir els ulls i començar a veure-les com espais bonics, amb un disseny estètic. El nostre equip aposta per un nou enfocament: deixar de veure-les com un espai apagat, només per a persones que es troben en una situació crítica i ja no poden viure soles, i convertir-lo en una llar. Un entorn agradable, interessant, on se sentin a gust i pràcticament pugui semblar un hotel pel que fa al disseny. Les residències han de ser espais diàfans, que comptin amb mobiliari ergònomic i estètic i amb una paleta de colors vius que convidi a aportar calidesa a l’espai.

Per poder descarregar el contingut, si us plau faciliti’ns la seva adreça de correu electrònic.

Gràcies! La seva descarrega ja s’ha iniciat!

Alguna cosa ha anat malament, intenteu de nou més tard.

Si us plau revisi els camps marcats.