Escoles La Salle Sant Celoni: Aula de Música – Capilla

Sant Celoni | 2018

Dimensions : 137m2

Tipus d'intervenció  : Reforma integral d'adequació i equipament de aula de musica capella i biblioteca

Duració: 8 setmanes

Des d’Efebé hem estat treballant en l’adequació de l’Aula de Música de La Salle Sant Celoni per convertir-la en una Aula de Música – Capella. Un espai multifuncional, polivalent i creatiu, en el qual es poden dur a terme diverses activitats.

Primer de tot, els objectius principals d’aquesta nova proposta de disseny han estat:

  • Captar l’atenció dels infants i generar ganes d’aprendre
  • Motivar als infants per anar a la biblioteca
  • Crear diferents ambients que siguin favorables pel seu desenvolupament
  • Crear nous espais més innovadors per a les oracions i les misses
  • Crear espais amb flexibilitat que serveixin tant per llegir amb tranquil·litat, com per treballar en grups de treball
  • Aportar flexibilitat a l’espai a través del mobiliari mòbil
  • Generar diferents ambients de treball mantenint la visió del conjunt, fent ús de mobles separadors que no arriben fins al sostre
  • Equipar l’espai amb mobiliari ergonòmic que garanteixi la màxima eficiència i la higiene postural
  • Incorporar materials fonoabsorbents en paret i sostre per evitar la reverberació i l’excés de soroll
  • Potenciar la marca de l’escola fent ús dels colors corporatius

Per a poder aconseguir tot això, s’han emprat materials naturals i s’ha jugat amb tocs de color groc i blau. Aquests colors estimulen la concentració i expressen els valors i la identitat de l’escola. A més, els materials i acabats utilitzats garanteixen una gran durabilitat i resistència als impactes, i faciliten la higiene i el manteniment.

També, s’ha realitzat el canvi de paviment per un altre de continu tipus vinílic, que unifica els espais de la capella i l’aula de música, i el tractament de les parets s’ha fet amb un revestiment fins a mitja alçada amb material d’Altro, que li dona continuïtat i té propietats higièniques i ignífugues.

L’espai s’ha tractat a partir de diferents zones que es detallen a continuació:

1. ENTRADA

En primer lloc, és un espai polivalent, versàtil i dinàmic, equipat amb mobiliari dissenyat especialment perquè pugui ser recollit en qualsevol moment, i quedi una planta diàfana per a poder-la utilitzar en diferents tipus d’activitats i esdeveniments.

2. ZONES DE LECTURA I EMMAGATZEMATGE

En aquest espai es pretén fomentar la lectura dels infants mitjançant un mobiliari adaptat per aquesta zona i per aquest tipus d’activitat.

Es plategen zones de lectura per poder seure al voltant de l’espai de treball o de manera independent. A més de poder seure també sobre els mobles baixos d’emmagatzematge col·locats sota les finestres, que porten coixins incorporats.

3. ESPAI DE TREBALL

En aquest espai es proposa crear una zona de treball amb cadires apilables i taules mòbils i reclinables, que aporten més llibertat a l’espai. Es poden ajuntar o separar en funció de l’ús i dels alumnes. També, les cadires incorporen bones prestacions a nivell ergonòmic, al mateix temps que robustesa i durabilitat.

A més, la zona de treball queda separada de l’espai de lectura per una prestatgeria feta amb mòduls individuals que ofereixen la possibilitat de moure-la.

4. CAPELLA I SALA D’ACTES POLIVALENT

Es pretén deixar l’espai lliure per poder realitzar totes les activitats programades. Així i tot, els bancs mòbils es deixen col·locats de diferents maneres segons el número de persones.

 

Fotografia: Joan Azorín | Architecture Photography

Per poder descarregar el contingut, si us plau faciliti’ns la seva adreça de correu electrònic.

Gràcies! La seva descarrega ja s’ha iniciat!

Alguna cosa ha anat malament, intenteu de nou més tard.

Si us plau revisi els camps marcats.