Oficines Adequació de les oficines de Propulse Video

Barcelona | 2020

Dimensions: 510m2

Tipus d'intervenció : Reforma integral i equipament espais oficines

Duració: 8 setmanes

Capacitat : 68 llocs de treball

Trasllat / intern: Trasllat empresa a nova oficina

L’equip d’Efebé hem realitzat un projecte de transformació dels espais de treball de Propulse Video.

L’empresa va néixer l’any 2015 com una start-up i s’especialitza en la producció de continguts audiovisuals per altres organitzacions. És una agència local d’abast mundial, amb seu fins ara al Carrer Casp, al bell centre de Barcelona que s’ha traslladat a Passeig de Gràcia núm. 11.

Està formada per un equip molt jove, que ha anat augmentant a mesura que l’empresa va creixent i ara ja compta amb més de 50 treballadors. Presents a més de 40 països i 100 ciutats d’arreu del món, l’equip d’especialistes creatius s’han decantat per Efebé per acompanyar-los en tot aquest procés de creixement i transformació de les seves oficines.

Qualitat de l’aire interior

Per millorar l’ergonomia dels treballadors i l’espai on treballen, hem incorporat disseny biofílic. Aquest tipus de disseny és tant positiu pels edificis com per totes aquelles persones que hi treballen.

Col·locar plantes a l’espai interior millora la qualitat de l’aire i redueix la concentració de CO₂. A més, incrementa la seva productivitat, el rendiment i la creativitat. En aquesta oficina hem optat per col·locar plantes característiques segons estudis de la NASA, per ser purificades d’aire, i pel seu aspecte li donen a les oficines un aire únic. Creixen de manera arbustiva en llargues i desordenades branques verdes i poden conviure en condicions òptimes sense necessitat de reg constant.

A més, aquest no és l’únic, hem utilitzat pintures fotocatalítiques que generen una renovació de l’atmosfera interior, que equival a la fotosíntesi que fan les plantes. Aquesta elecció sostenible proporciona una reducció dels costos de manteniment i neteja, ja que un cop aplicat ja és permanent i impedeix l’acumulació de brutícia, creant un efecte desodorant (amb un caràcter antibacterià i aromàtic) que redueix les males olors.

Espai WorkCafè

Hem incorporat una cuina que compta amb tot l’equipament necessari i una taula allargada acompanyada de cadiretes altes. També hem col·locat sofàs, tauletes i pufs, pels àpats però també per sessions de treball més disteses. Es pot utilitzar per posar en comú idees, fer brainstormings i per poder renovar-se i tornar a pensar amb claredat. Aquí podeu veure una imatge que han publicat els treballadors de Propulse Video a les xarxes socials de l’empresa, mentre gaudien d’aquests espais.

La tendència creixent d’incorporar aquest tipus d’espais millora el benestar dels treballadors. De fet, fusiona les característiques comunes d’un espai d’oci i les de l’atmosfera d’una oficina. En aquest cas, aquest queda separat de les sales de treball administratiu amb una paret divisòria de vidre.

Confort acústic

Hem escollit un fals sostre de plaques metàl·liques amb fibra fonoabsorbent i guia vista, que ofereixen una millora de l’acústica.

En alguns espais, hem col·locat un fals sostre de fusta d’ayous amb sistema Grid. A més, hem incorporat lames de fusta verticals per dividir els diferents espais.

 

Il·luminació

L’enllumenat dels espais compta amb lluminàries LED modulars de 60×60 cm que proporcionen una il·luminació uniforme i indirecta. A més, també una òptica amb baixa lluminària per a ús en oficines UGR19 amb temperatura de color neutre 4000K.

Als espais de pas s’han col·locat downlights encastats de 4000K per reforçar alguns punts de connexió. Pel que fa al WorkCafè, hem optat per una il·luminació decorativa amb lluminàries penjades de Muto. Aquest disseny l’hem combinat amb punts de llum encastats al fals sostre, proporcionant una llum més càlida i agradable.

A les zones de brainstorming i recepció, hem optat per col·locar dos tipus d’ambients d’il·luminació. La primera és del tipus lineal LED i l’altra, amb punts de llum de disseny tipus LED C4 a llocs puntuals per aconseguir una il·luminació directa.

Espais oberts

L’oficina ara respira un ambient de co-creació, que acompanya a les noves dinàmiques de treball que són tendència. L’espai de grades amb pufs i coixins afavoreix una zona creativa que fomenta el treball col·laboratiu. Amb mobiliari especial per treballar amb eines Manual Thinking dissenyat per Luki Huber en col·laboració en exclusiva amb Efebé.

Aquests espais són oberts i diàfans, cosa que els fa més acollidors i fàcils de netejar. A més, garanteixen una sensació d’amplitud i llibertat, reduint l’estrès que podem patir de vegades al nostre lloc de treball.

Per poder descarregar el contingut, si us plau faciliti’ns la seva adreça de correu electrònic.

Gràcies! La seva descarrega ja s’ha iniciat!

Alguna cosa ha anat malament, intenteu de nou més tard.

Si us plau revisi els camps marcats.