Escoles Adequació acústica de l’escola Súnion

Barcelona | 2020

Dimensions: 707m2

Tipus d'intervenció : Acondicionament acústic dels passadissos i aules de l'escola Sunion

Duració: 1 setmana

L’equip d’Efebé vam realitzar un projecte per l’escola Súnion de Barcelona, una escola de secundària que segueix un model d’aprenentatge actiu i innovador, que posa als nois i noies estudiants com eix central.

L’escola està situada a l’Avinguda de la República Argentina, 85. L’edifici està compost per una ala més antiga i una ampliació de l’edifici a posteriori. Pel que fa a la seva estructura, les aules i passadissos i els materials de les parets i terres en la zona més antiga, conformen una acústica força deficient que requereix la col·locació de material absorbent per aconseguir reduir la reverberació acústica i el ressò a l’espai escolar.

Millora del confort acústic

Primer de tot, l’objectiu era millorar el confort acústic, així com la concentració i rendiment dels estudiants. Per fer-ho, hem instal·lat panells absorbents encolats i altres penjats al sostre, de color similar a l’existent en les parets.

El panell escollit consta d’una escuma acústica pel tractament absorbent a base de resina de melamina de “cèl·lula oberta” willtec. A més, compleix amb la normativa dels materials de construcció classe B1 segons DIN 4102. Es tracta de panells respectuosos amb el medi ambient, essent lliure de fibres sintètiques i naturals, halògens i CFC.

Estudis com el de la OMS assenyalen que l’exposició a sorolls excessius comporta problemes d’atenció o dificultat per llegir. La falta d’intel·ligibilitat en un ambient està directament relacionat amb l’aparició de símptomes d’estrès, agitació i pèrdua d’atenció. Aquests fets poden influir en el procés educatiu i repercutir en els resultats acadèmics dels joves estudiants.

Espais de l’escola Súnion

Per millorar l’acústica a l’Escola Súnion hem considerat important reduir el soroll a les aules i també als passadissos. Utilitzant els colors corporatius i col·locant panells penjats, hem creat un espai d’entrada a les aules singular, acollidor i tranquil.

Els passadissos i lez zones de descans cada vegada es fan servir més com espais d’aprenentatge o zones de treball en grup durant les hores lectives. Així doncs, pot haver-hi tant estudiants com personal docent desplaçant-se constantment per aquests espais, de manera que el so es pot propagar amb facilitat a les aules contigües si no es condiciona de forma adequada.

Finalment, hem aconseguit reduir els nivells de so tant dins com fora de les aules, evitant que aquest es progagui per l’interior de l’escola. A l’hora de contrastar els resultats, hem obtingut molt bona reacció per part dels estudiants i del personal docent.

Per poder descarregar el contingut, si us plau faciliti’ns la seva adreça de correu electrònic.

Gràcies! La seva descarrega ja s’ha iniciat!

Alguna cosa ha anat malament, intenteu de nou més tard.

Si us plau revisi els camps marcats.