6 espais d’aprenentatge per a educació infantil, primària i ESO

31/08/2021

Júlia Terrés

Els espais d’aprenentatge tenen un rol essencial als centres educatius. Una escola amb espais educatius innovadors és el que busquen les famílies del segle XXI. Ha quedat enrere la imatge de l’escola convencional, cap a un aprenentatge actiu que implica als alumnes en tot moment.

Grup Efebé hem creat els Espais Fluids d’Aprenentatge (FluAp). La nostra experiència en l’arquitectura per a centres escolars ens ha permès conceptualitzar els Espais FluAp per afavorir l’aprenentatge a través dels espais. Binomi Tecnopedagogia, Segell SMART i Fundació Tr@ms són tres entitats de referència al sector educatiu que han validat la nostra proposta des de l’inici d’aquesta.

A continuació, t’expliquem quins són aquests sis espais d’aprenentatge que proposem.

En primer lloc, aquests espais motiven als estudiants a treballar l’oratoria. Amb aquests tallers aprenen a comunicar-se amb els seus companys i presentar diferents temes de qualsevol assignatura. Amb pufs ergonòmics i grades modulars, generem cercles de diàleg que afavoreixen la comunicació entre els nens i nenes. A més, els col·loquem de forma que es vegin els alumnes tots entre ells.

Generar dinàmiques de treball en equip afavoreix les relacions entre els companys i companyes i els ensenya a treballar conjuntament. Aprendre a treballar amb altres persones és molt beneficiós pel futur, col·laborar entre elles fa que aprenguin a ajudar-se.

espais d'aprenentatge

Les aules innovadores també fomenten la concentració. Tant als espais d’aprenentatge de primària com als d’infantil i secundària, incorporem zones de treball individual. Es tracta d’espais tranquils que els ajudin a aïllar-se per estudiar, llegir o pensar. En aquestes zones de reflexió també col·loquem elements fonoabsorbents, que ajudin a la concentració i la productivitat, reduint la reverberació acústica.

Els espais d’experimentació també els entenem com les zones Maker. L’aula del futur demana espais adaptats per a aplicar les noves tecnologies, sigui per l’assignatura que sigui. Aquest tipus d’espai equival a l’aula de teconologia que tots coneixem. Actualment, però, s’utilitza per a diferents matèries i està equipada al dia de totes les novetats digitals.

espais d'aprenentatge

En aquest cas, els laboratoris compten amb tot l’equipament i material adequat per a les sessions de recerca. Sobretot, es realitzen classes de ciències per als i les alumnes més grans. Els nens i nenes d’infantil i primària aprenen a descobrir experiències sensorials de primera mà. Colors, llums o sons diferents els ajuden a fer una immersió completa per a despertar els seus cinc sentits.

Les aules creatives són espais educatius que deixa llibertat perquè els alumnes es puguin expressar. Cap a un aprenentatge més actiu, participatiu i innovador, Efebé hem creat la nostra primera col·lecció de mobiliari escolar amb taules, panells i tamborets Manual Thinking, que faciliten el treball actiu de peu.

Aquests espais interactius permeten preparar presentacions i creacions audiovisuals de projectes en equip, el que abans es feia amb cartolines de colors. Fer treballs d’aquest tipus desperta la imaginació i la capacitat de ser emprenedors des de ben petits.

espais d'aprenentatge

Com creem els espais d’aprenentatge?

Una escola demana un tracte personalitzat, que entengui les necessitats dels seus espais i es pugui habilitar en poc temps. Per tal de garantir aquesta relació propera treballem dinàmiques de co-creació amb l’equip dels nostres clients. A més, els aconsellem en allò que sabem que els pot fer bé pel seu projecte i alhora deixem que opinin sobre els seus interessos i les seves preferències.

La decisió que prenen sobre el disseny, els colors que s’utilitzaran per al mobiliari o per a les parets o l’equipament per a cada espai, és totalment al seu gust, amb la nostra ajuda professional d’assessorament. Efebé comptem amb un catàleg per a qualsevol espai d’un centre. A més, la nostra col·lecció de mobiliari escolar de fabricació pròpia interessa cada vegada més a les escoles. Sostenibilitat, qualitat i eficència. En aquest article t’expliquem totes les característiques del mobiliari específic de fabricació pròpia.

Per poder descarregar el contingut, si us plau faciliti’ns la seva adreça de correu electrònic.

Gràcies! La seva descarrega ja s’ha iniciat!

Alguna cosa ha anat malament, intenteu de nou més tard.

Si us plau revisi els camps marcats.