6 espais d’aprenentatge per a educació infantil, primària i ESO

31/08/2021

Grup Efebé

Els espais d’aprenentatge tenen un rol essencial als centres educatius. Una escola amb espais educatius innovadors és el que busquen les famílies del segle XXI. Ha quedat enrere la imatge de l’escola convencional, cap a un aprenentatge actiu que implica als alumnes en tot moment.

Grup Efebé hem creat els Espais Fluids d’Aprenentatge (Espais FluAp). La nostra experiència en l’arquitectura per a centres escolars ens ha permès conceptualitzar els Espais FluAp per afavorir l’aprenentatge a través dels espais. Binomi Tecnopedagogia, Segell SMART i Fundació Tr@ms són tres entitats de referència al sector educatiu que han validat la nostra proposta des de l’inici.

A continuació, t’expliquem quins són aquests sis espais d’aprenentatge que proposem.

En primer lloc, aquests espais motiven als estudiants a treballar l’oratoria. Amb aquests tallers aprenen a comunicar-se amb els seus companys i presentar diferents temàtiques de qualsevol assignatura. Amb pufs ergonòmics i grades modulars, generem cercles de diàleg que afavoreixen la comunicació entre els nens i nenes. A més, els col·loquem de forma que es vegin els alumnes tots entre ells.

Generar dinàmiques de treball en equip afavoreix les relacions entre els companys i companyes i els ensenya a treballar conjuntament. Aprendre a treballar amb altres persones és molt beneficiós pel futur. Per fer-ho possible adeqüem els espais del centre perquè acompanyin aquest tipus de metodologies innovadores col·laboratives. Així, distribuïm els espais i seleccionem l’equipament estratègicament, així aprenen a ajudar-se i assolir objectius comuns.

espais d'aprenentatge

Les aules innovadores també poden fomentar la concentració. Tant als espais d’aprenentatge de primària com als d’infantil i secundària, incorporem zones de treball individual. Es tracta d’espais tranquils que els ajuden a aïllar-se per estudiar, llegir o pensar. En aquestes zones de reflexió també col·loquem elements fonoabsorbents, que afavoreixen la concentració i la productivitat, reduint la reverberació acústica.

Els espais d’experimentació també els entenem com les zones Maker. L’aula del futur demana espais adaptats per a aplicar les noves tecnologies, sigui per l’assignatura que sigui. Aquest tipus d’espai equival a l’aula de teconologia que tots coneixem. Actualment, però, s’utilitza per a diferents matèries i està equipada al dia de totes les novetats digitals.

espais d'aprenentatge

En aquest cas, els laboratoris escolars compten amb tot l’equipament i material adequat per a les sessions de recerca. Sobretot, es realitzen classes de ciències per als i les alumnes més grans. Els nens i nenes d’infantil i primària aprenen a descobrir experiències sensorials de primera mà. Colors, llums o sons diferents els ajuden a fer una immersió completa per a despertar els seus cinc sentits. Aquest espai contribueix a generar un aprenentatge experiencial, a través de la pràctica, la observació i la reflexió, que milloren el seu desenvolupament cognitiu.

Les aules creatives són espais educatius que deixen llibertat perquè els alumnes es puguin expressar. Cap a un aprenentatge més actiu, participatiu i innovador, Efebé hem creat la nostra primera col·lecció de mobiliari escolar amb taules, panells i tamborets Manual Thinking, que són versàtils i faciliten el treball en equip i l’aprenentatge actiu de peu.

Aquests espais interactius permeten preparar presentacions i creacions audiovisuals de projectes en equip, cosa que abans es feia de forma analògica amb cartolines i colors. Fer treballs d’aquest tipus desperta la imaginació i la capacitat de ser emprenedors des de ben petits.

espais d'aprenentatge

Com dissenyem i adeqüem els espais d’aprenentatge?

Els centres educatius acostumen a demanar un tracte personalitzat, que entengui les necessitats dels seus espais i es pugui habilitar en poc temps. Per tal de garantir aquesta relació propera i dissenyar projectes adaptats a les necessitats de cada centre, treballem dinàmiques de co-creació amb l’equip de docents i directius de cada escola. A més, els aconsellem en allò que sabem que els pot fer bé pel seu projecte i alhora deixem que opinin sobre els seus interessos i les seves preferències.

La decisió que prenen sobre el disseny, els materials que s’utilitzaran per al mobiliari o els colors escollits per a les parets o l’equipament per a cada espai és al seu gust, sempre de la mà de la nostra ajuda professional d’assessorament. Efebé comptem amb un catàleg amb mobiliari específic per a qualsevol espai d’un centre educatiu. La nostra col·lecció de mobiliari escolar de fabricació pròpia interessa cada vegada més a les escoles. Sostenibilitat, qualitat i eficència defineixen l’equipament que conforma el catàleg. En aquest article t’expliquem totes les característiques del mobiliari específic de disseny i fabricació de Grup Efebé.

Posts relacionats

Per poder descarregar el contingut, si us plau faciliti’ns la seva adreça de correu electrònic.

Gràcies! La seva descarrega ja s’ha iniciat!

Alguna cosa ha anat malament, intenteu de nou més tard.

Si us plau revisi els camps marcats.