L’arquitectura sostenible lidera el 2023 d’Efebé amb aquests 6 punts clau

02/01/2024

Grup Efebé

Sostenibilitat ha estat la paraula clau que ha guiat les accions de Grup Efebé durant tot el 2023, i ara aspirem a consolidar aquest compromís per transformar el benestar de les persones a través del disseny, l’arquitectura i l’adequació durant el 2024.

Arquitectura Sostenible: 6 Punts Clau per a la Transformació

L’arquitectura sostenible és el nucli dels nostres projectes, optimitzant els recursos naturals per minimitzar l’impacte ambiental i seguint criteris d’eficiència energètica. A continuació, presentem els 6 punts clau que guien els nostres projectes:

1. Aïllament Tèrmic i Acústic

Cada projecte del 2023 d’Efebé ha estat dissenyat amb l’objectiu de garantir un aïllament tèrmic i acústic òptim, amb reduccions notables de fins al 50-70% de les pèrdues d’energia. Utilitzem materials com llana de roca, fibra de fusta, proteccions solars, cel·lulosa, suro i cotó.

Projecte per l’Escola Llor d’adequació acústica

2. Materials Naturals i Saludables

Prioritzem materials naturals i saludables en cada selecció. Des de paviments de pedra, ceràmica, fusta, suro, bambú i linòleum fins a revestiments de argila, fusta o morter de calç natural, aconseguim reduir fins al 50% les emissions de CO₂. Les pintures són al silicat, aigua, argila, calç o bé, opcions fotocatalítiques que purifiquen l’aire interior.

3. Aprofitament de la Il·luminació Natural

Amb un disseny eficient de l’espai, maximitzem l’ús de la llum natural amb tècniques com pintar sostres i parets de colors clars, sistemes de regulació lumínica amb sensors i l’ús de lluminàries LED o fluorescents compactes que consumeixen un 90% menys d’energia que les bombetes convencionals.

4. Naturalització dels Espais

Fomentem el contacte directe amb la natura mitjançant un disseny biofílic, millorant el confort i el benestar, així com la qualitat de l’aire. Promovem un compromís amb l’entorn a través de l’ús responsable dels recursos i la creació d’espais com horts urbans, generant nous ambients socials i d’interacció.

diseño residencia sostenible

Projecte d’hort urbà per una residència de gent gran.

5. Sistema de Ventilació Mecànica

Optem per materials naturals que transpiren, com pedra, fusta, ceràmica o calç, per millorar la qualitat de l’aire interior. Mitiguem els efectes adversos de les partícules tòxiques amb equips de ventilació d’alta eficiència energètica, mantenint l’aire interior net i confortable durant tot l’any.

6. Estalvi d’Aigua

El 2023 ens ha fet prendre més consciència sobre l’importància El consum eficient d’aigua és prioritzat amb sistemes de recollida d’aigües pluvials, reaprofitament d’aigües grises i l’ús d’aixetes amb temporitzadors per reduir el consum d’aigua. Els paviments drenants també contribueixen a eliminar ràpidament l’aigua, evitant acumulacions innecessàries.

diseño de oficinas sostenibles

Aprofitament de la llum natural per un projecte de reforma i disseny de les oficines de Transperfect a Varsòvia.

Els Beneficis de l’Arquitectura Sostenible amb Grup Efebé

Optar per l’arquitectura sostenible amb Grup Efebé no només beneficia l’entorn, sinó que també millora les capacitats cognitives, la concentració i redueix l’estrès i la frustració. Amb un enfocament integral, interlocutor únic i compromís amb la qualitat, termini i cost, oferim una transformació completa que fomenta el benestar de les persones a través de dissenys ergonòmics, confortables i segurs, incloent el disseny i la fabricació pròpia de mobiliari fet a mida.

Per què Efebé?

Per un 2024 amb un futur més sostenible i benestar per a tots, continuarem promovent l’arquitectura sostenible per seguir canviant la vida de les persones!

 

Posts relacionats

Per poder descarregar el contingut, si us plau faciliti’ns la seva adreça de correu electrònic.

Gràcies! La seva descarrega ja s’ha iniciat!

Alguna cosa ha anat malament, intenteu de nou més tard.

Si us plau revisi els camps marcats.