Quant temps dura el coronavirus a les superfícies?

30/03/2020

efebe

La pandèmia del SARS-CoV-2 ha donat una volta a la vida de tots. El nostre dia a dia, l’espai de treball habitual i els vincles amb el nostre entorn s’han vist afectats per aquesta situació i l’únic que podem fer és adaptar-nos-hi i comportar-nos de forma responsable per aconseguir reduir la corba d’afectats i començar a recuperar la quotidianitat el més aviat possible. Així doncs, en aquest article t’expliquem quant temps dura el coronavirus a les superfícies.

En aquests moments, estem rebent l’anomenada infoxicació de notícies constant sobre aquesta pandèmia, però la situació és prou preocupant o inclús desesperada en alguns casos per destinar els nostres esforços per conèixer i entendre el comportament d’aquest virus i poder actuar de la millor manera possible per tal de parar-lo.

I què podem fer des d’Efebé?

Nosaltres ens dediquem a la transformació d’espais en escoles, oficines i residències. Cadascun dels sectors amb els quals treballem són entorns d’alt trànsit, vulnerables a la propagació de bacteris i virus, però sobretot, les residències de gent gran són els espais més vulnerables ja que els usuaris que hi conviuen són la gran majoria persones de risc i, a més a més, es tracta d’un espai que no pot tancar sobtadament tal com han fet escoles, instituts, universitats i negocis de moltes menes.

D’aquesta manera, l’elecció de les superfícies i teixits ha de ser adequada per reduir el risc de contaminació en la mesura del possible i mantenir el personal i els usuaris en una convivència més segura. Ningú imagina que pot produir-se una situació com aquesta, però ara que ho sabem, cal preveure espais saludables. Una vegada acabi aquest malson, els llits, matalassos i altres elements de mobiliari s’hauran de reposar.

A continuació, deixem pas a la duració que pot tenir el coronavirus en cadascun dels materials i superfícies, ja que es comporta de forma diferent amb cadascun. Tot i vigilar constantment i prendre la temperatura i les mesures sanitàries establertes per les autoritats, creiem oportú ser cautelosos i considerar de quins materials cal que vigilem o evitem abusar-ne.

Cal tenir en compte també, materials anti-bacterians, més naturals, que ajuden a combatre aquestes propagacions víriques:

L’acer de porcellana és naturalment resistent als bacteris i la superfície llisa és fàcil de desinfectar amb netejadors habituals de la llar

Es recomana utilitzar la mà no dominant. La calor canvia l’estat de la matèria de la grassa que cobreix el virus i per això és bo rentar-se les mans amb aigua a més de 25º. Papelmatic ha creat una Guia per la higiene de mans amb una infografia que mostra els productes necessaris per a la higiene de mans, els passos que s’han de seguir perquè aquesta sigui eficaç i quan és imprescindible rentar-se les mans.

Quan planifiqueu la vostra llar o contempleu quins materials serien més adequats per a la vostra oficina, escola o residència a la vostra tornada, recordeu triar productes que duraran i mantingueu segur la vostra comunitat. Garantim productes de màxima qualitat, amb una consciència del benestar en el nucli de tot el que creem.

Per poder descarregar el contingut, si us plau faciliti’ns la seva adreça de correu electrònic.

Gràcies! La seva descarrega ja s’ha iniciat!

Alguna cosa ha anat malament, intenteu de nou més tard.

Si us plau revisi els camps marcats.