Oficines Trasllat i adequació de les noves oficines d’Overtaal de Berlín

Berlín | 2019

Dimensions : 315m2

Tipus d'intervenció : Reforma interior i trasllat equipament oficines anteriors

Duració: 4 setmanes

Capacitat : 52 llocs de treball

Trasllat / intern: Trasllat a nova oficina per creixement amb aprofitamanent de l'equipament

L’últim projecte realitzat per l’equip d’Efebé ha estat el trasllat i adequació de les noves oficines de l’empresa Overtaal a la capital d’Alemanya.

Considerada com un dels centres històrics més emblemàtics, Berlín és una de les ciutats més visitades de la UE.

Les noves oficines es troben al bell centre de la ciutat, al carrer Stralauer Allee al districte Rudolfkiez. De fet, la localització és molt propera al riu Spree i separades de les zones residencials. A més, dins la història que envolta la ciutat pertanyen a la zona Est, característica per haver estat sotmesa a l’administració de la Unió Soviètica des del final de la II Guerra Mundial l’any 1945.

Creem espais on els treballadors se sentin a gust i el considerin saludable i adequat a les seves necessitats. Per començar, hem seguit quatre fases:

1. Disseny

L’empresa Overtaal ha canviat de localització de forma que des d’Efebé hem dissenyat la oficina per als nous espais. A l’hora de dissenyar el nou projecte, hem adaptat el programa funcional a la dimensió dels espais de què diposàvem. Una oficina de planta diàfana pràcticament quadrada amb un petit espai de cuina i serveis ja en funcionament. Sobretot, faltaven espais tancats per a grups, sales de reunions polivalents i sales de treball one by one per petits grups.

L’espai preexistent marcava molt la imatge futura de la nova oficina amb parets de façana d’obra vista manual o un paviment de tarima de parquet de fusta. A més, també hi ha una estructura de sostre a base de bigues principals i secundàries de formigó amb secció rectangular. Hem volgut aprofitar que començàvem a un lloc completament nou per poder millores en tots els àmbits que ens fos possible. A més, tenim en compte les necessitats dels treballadors i busquem solucions que ens permetin aportar el confort necessari.

2. Adequació

A l’hora de portar a terme els treballs i adequar l’espai als requeriments del projecte hem treballat per fer compatible una planificació el més rigorosa possible amb estar el mínim temps amb dues oficines llogades. Els treballs a realitzar en les noves oficines havien de permetre una execució acurada i ràpida i per això l’anticipació en les entregues de materials en el moment just i una organització dels nostres operaris ha estat molt important. Tothom hi posa el seu granet de sorra per tal que l’engranatge sigui un èxit.

3. Manteniment

És molt important preveure eines i equipaments que funcionin tecnològicament, dissenyar espais amb un bon confort ambiental que ajudin a treballar d’una forma més adequada. És rellevant en tota organització plantejar el disseny dels espais de treball amb materials i solucions constructives que requereixin poc manteniment i garanteixin un funcionament permanent.

4. Equipament

Calia traslladar tot l’equipament ja que era nou de fa tres anys. Per això, hem volgut destinar el mínim temps entre desmuntatge, muntatge i electrificació dels llocs de treball. Principalment, la idea era no perdre jornades laborals. Per a aquesta segona fase sempre ens cal tenir en compte que els espais han d’estar en permanent funcionament.

I doncs, com és el resultat final?

Combinació de l’espai amb el nou disseny

Hem mantingut les parets d’obra vista, que aporten un toc atrevit i trencador, en ser combinades amb mobiliari actual. El fet de mantenir parets d’obra vista, obliga a pensar molt bé el traçat de les instal·lacions. Com que són força visibles, han d’estar molt més endreçades.

Les instal·lacions elèctriques, d’enllumenat i veu/dades s’han realitzat amb safates penjant del sostre per donar servei a tots els llocs de treball. Les instal·lacions de clima existents no eren suficients per donar servei als espais oberts i tancats requerits, de forma que hem actuat per garantir una òptima climatització complementant els espais tancats amb nous equips.

Espai de WorkCafé i desconnexió

Aquesta zona afavoreix una atmosfera acollidora d’oci dins l’ambient de treball. Es tracta d’una zona distesa, que reforça la relació entre els treballadors i fomenta la creativitat i productivitat. Compta amb sis taules amb sofàs i tamborets i llistons verticals de fusta que aïllen visualment l’entorn. A més, també hem incorporat davant la cuina una barra tipus bar amb sis tamborets. Aquesta zona també està alimentada amb punts de treball per poder-se connectar si és necessari.

Millora del confort acústic

Donada la morfologia de l’espai preexistent, hem optat per fer un tipus de tractament diferent. L’espai compta amb un sostre de bigues principals i secundàries que no permetien baixar un sostre continu.

En conseqüència, hem col·locat panells fonoabsorbents amb els colors corporatius al sostre. A més, la composició respecta la distribució de les lluminàries i d’altres instal.lacions de climatització i contraincendis existents.

Espais privats i de concentració

Finalment, hem incorporat tres sales aïllades per a reunions que requereixin alt nivell de concentració. També, una d’aquestes sales compta amb un parament lleuger transparent que l’aïlla completament de fora.

Per poder descarregar el contingut, si us plau faciliti’ns la seva adreça de correu electrònic.

Gràcies! La seva descarrega ja s’ha iniciat!

Alguna cosa ha anat malament, intenteu de nou més tard.

Si us plau revisi els camps marcats.