Com adoptar un model de treball híbrid

16/09/2021

Grup Efebé

El treball híbrid demana una oficina saludable que aporti benestar emocional i físic als treballadors i treballadores. L’arquitectura ha de tenir en compte la salut de les persones als espais de treball. A Efebé busquem la satisfacció de l’equip a l’espai d’oficina i a l’entorn de treball fora d’aquesta amb el Pack Oficina híbrida: el model de treball ideal.

“Mentre que només un 9% de treballadors volen ser presents a l’oficina cinc dies a la setmana, el 91% esperen que es doni una consolidació futura mixta de treball. És a dir, volen combinar entre 2/3 dies de treball des de casa i/o des de l’oficina adaptada als nous temps.”

Les dades provenen del Baròmetre Grup Efebé 2021, que vam realitzar durant el primer semestre d’aquest any. Així doncs, en parlar d’oficines híbrides fem referència a espais innovadors que afavoreixin la interrelació dels treballadors a través del contacte humà i el treball en equip. A més, però, han de comptar amb espais de silenci i concentració, que aconsegueixin disminuir l’estrès i millorar el confort en tots els sentits.

Les oficines que adopten el treball híbrid compten amb dues tipologies d’espais principalment. En aquest article t’expliquem quines són.

L’oficina ha de proporcionar més espai de treball compartit. La creativitat i la cocreació són dues demandes essencials als entorns de treball del segle XXI. Així doncs, les oficines han de comptar amb sales de reunions, espais WorkCafè i menjador, racons per a sessions de Design Thinking, entre altres.

El treball híbrid genera la combinació entre els dos mons, aconseguint millorar la relació entre els membres de l’equip. De fet, sobre l’etapa de teletreball constant que es va viure durant el confinament, un 76% dels treballadors d’oficina van indicar que el teletreball no fou una experiència totalment satisfactòria. Per tant, el treball en equip i el contacte humà de l’oficina és fonamental per la salut i la productivitat dels treballadors i treballadores.

Els espais d’oficina també han d’oferir zones dissenyades per a facilitar la concentració. Una cabina o un panell separador generen una atmosfera de privacitat on poder realitzar videoconferències sense molestar la resta de companys i alhora sense que el soroll que es genera a l’oficina els molesti a ells. Les persones treballadores necessiten un espai on poder pensar tranquil·lament sense distraccions.

Quins són els beneficis del model de treball híbrid?

Els beneficis que aporta el model de treball híbrid a les organitzacions són els següents:

Posts relacionats

Per poder descarregar el contingut, si us plau faciliti’ns la seva adreça de correu electrònic.

Gràcies! La seva descarrega ja s’ha iniciat!

Alguna cosa ha anat malament, intenteu de nou més tard.

Si us plau revisi els camps marcats.