Residències Reforma dels banys adaptats de la Residència Joan XXIII

Sant Cugat del Vallès | 2019

Dimensions: 35m2

Tipus d'intervenció: Ampliació de banys en planta soterrani (zona de dia)

Duració: 5 setmanes

La reforma dels banys de la Residència Joan XXIII ha contemplat la transformació de dos banys adaptats.

La Residència Joan XXIII pertany al Grup l’Onada, i està ubicada a la planta del soterrani de la gran Masia de les Bones Hores ubicada al Parc de Collserola. És un edifici de principis del segle XX, amb l’estructura i part dels molts forjats de formigó armat, i un gran dipòsit d’aigua al centre de l’edifici. Això va suposar un repte per a nosaltres a l’hora de plantejar les regates i noves obertures.

I doncs, com hem fet aquestes obres?

En un inici, l’espai era utilitzat com un magatzem que només es comunicava amb la cuina per una porta molt senzilla, sent aquesta la única ventilació de la sala. Un cop feta la intervenció del nostre equip, el nou espai, ja transformat en dos lavabos adaptats, comunicava directament amb el menjador, que també era l’espai de dia.

Va ser una obra amb moltes dificultats i molts reptes, tant en la seva implantació com en el seus terminis. El principal motiu era que el perfil dels residents requeria grans atencions.

Per aquest motiu, vam haver d’ajustar molt l’horari d’obra, podent treballar només en els moments de no àpats i sense poder circular per la cuina, que era el nostre accés principal, quan estava en plena activitat.

A més, vam haver de dividir la feina en dues fases. Primer es va fer la part de major volum d’obra i instal·lacions, mantenint l’accés original des de la cuina. En la segona fase, ens vam centrar en els acabats. Realitzant un tancat provisional que separés la zona de residents de la zona d’obra, per a poder crear el nou accés des de la zona de dia, i tapiar l’accés des de la cuina.

VULL UNA REFORMA COM AQUESTA


Posts relacionats

Per poder descarregar el contingut, si us plau faciliti’ns la seva adreça de correu electrònic.

Gràcies! La seva descarrega ja s’ha iniciat!

Alguna cosa ha anat malament, intenteu de nou més tard.

Si us plau revisi els camps marcats.