Escoles Obra al pati d’infantil de l’escola Maria Ward

Badalona | 2021

Dimensions: 200 m2

Tipus d'intervenció: Reforma del pati d'infantil

Duració: 8 setmanes

L’equip de Grup Efebé hem fet des de zero una obra al pati d’infantil de l’escola Maria Ward a Badalona.

Aquest centre compta amb Educació Infantil, Primària i ESO. Des de 1962 es troba en la recerca de la metodologia pedagògica més adient, per assolir els objectius del centre de forma eficaç i enriquidora. El seu lema és “Total disponibilitat i aptitud per a tota bona obra”.

L’estona d’esbarjo acostuma a ser un dels moments preferits dels nens i nenes a l’escola. Desconnecten, alliberen l’energia acumulada i deixen llibertat a la imaginació. Doncs, per què no utilitzem aquests racons com una aula més?

Aire lliure, il·luminació natural i elements terrenals. El pati és un espai estimulant ideal com a entorn d’esbarjo, però també l’hem adaptat perquè esdevingui un espai d’aprenentatge més.

VULL UNA REFORMA COM AQUESTA

Psicomotricitat

Al pati hem incorporat un petit rocòdrom perquè puguin jugar fent un circuit motriu de desplaçament lateral.

També hem incorporat un altre circuit amb diversos elements fets de fusta. Ambdós fomenten habilitats dels nens i nenes com l’equilibri i l’agilitat. Corrent, saltant i escalant els nens i nenes canalitzen la seva energia.

A més, les diferents superfícies de paviment, amb cautxú o sauló, desperten la seva curiositat i les ganes de moviment. Materials escollits específicament pels nens i nenes, ja que l’alta freqüència d’ús d’aquests implica que es caracteritzin per la seva durabilitat. A més, es tracta d’una elecció permeable i sostenible.

Escenaris de vida

El joc simbòlic, “jugar a ser”, apareix a l’etapa d’infantil, per imitar accions adultes de la vida quotidiana. És essencial deixar-los experimentar amb la seva imaginació. Per això, amb el personal del centre hem decidit incorporar elements com una cuina, un cotxe o una casa, per ajudar-los a jugar, sense carregar-les de joguines.

Deixant enrere els patis marcats pels camps de futbol, a Maria Ward hem creat un entorn sense estereotips.

També es fomenta el treball en equip, ja que han d’aprendre a compartir i planificar quan pot jugar-hi cadascú.


Equipaments relacionats


Posts relacionats

Per poder descarregar el contingut, si us plau faciliti’ns la seva adreça de correu electrònic.

Gràcies! La seva descarrega ja s’ha iniciat!

Alguna cosa ha anat malament, intenteu de nou més tard.

Si us plau revisi els camps marcats.