Escoles Millora del confort acústic a l’escola Fundació Llor

Sant Boi de Llobregat | 2020

Dimensions: 260m2

Tipus d'intervenció: Acondicionament acústic de pati central de l'escola

Duració: 1 setmana

El nostre client, en aquest cas, és una escola concertada que va des d’Educació Infantil fins al Batxillerat. La Fundació Llor es troba al carrer Lluís Companys, nº 50 de la ciutat de Sant Boi de Llobregat. L’escola compta amb un projecte educatiu basat en un aprenentatge actiu, que segueix els avenços de la neurociència i la pedagogia, per una millora constant de l’educació dels estudiants.

Des de Grup Efebé, hem treballat conjuntament amb el personal del centre durant tot el procés de treball per tal d’aconseguir un resultat final excel·lent, d’acord amb les requerències del client. A continuació, t’expliquem què hem fet per millorar el confort acústic d’aquest centre.

En què ha consistit el projecte?

En primer lloc, la idea d’aquest projecte va sorgir de la necessitat que tenia l’escola per utilitzar constantment els espais comuns. Concretament, l’edifici té forma de rectangle i compta amb un pati interior al centre. Aquest pati disposava d’una coberta formada per una estructura en forma de gelosia que provocava una acústica força deficient. A més, l’hora del pati és un dels moments on pots trobar més soroll a les escoles. L’esbarjo és una estona divertida i caòtica i s’acostumen a unir converses, crits, rialles, entre altres. En conseqüència, les aules contigües al pati poden veure afectada la seva activitat didàctica pel soroll de l’exterior.

Des de Grup Efebé hem millorat el confort acústic d’aquest espai amb la col·locació de panells fonoabsorbents. El material d’aquests elements absorbeix la reverberació acústica i el ressò que hi ha al pati. A més, la forma d’aquests panells és tubular, per tal de facilitar l’arribada de la llum natural a l’espai. També hem distribuït els panells tubulars en alçades diferents i hem jugat amb els colors corporatius de l’escola. Aquests elements donen la sensació d’onades de mar i, si s’observa des de baix, es pot apreciar el dibuix que s’ha creat amb els diferents colors.

A més, ara l’espai en qüestió disposa de ventilació creuada a través de la coberta. En conseqüència, es converteix en un espai especialment indicat per fer actes escolars amb seguretat.

A l’actualitat, ha sorgit la necessitat d’ampliar els espais lectius per tal de reduir possibilitats de contagi de la Covid-19. Amb la millora del confort acústic, el pati es pot utilitzar no només com a zona d’esbarjo o educació física, sinó també com una aula més

Per poder descarregar el contingut, si us plau faciliti’ns la seva adreça de correu electrònic.

Gràcies! La seva descarrega ja s’ha iniciat!

Alguna cosa ha anat malament, intenteu de nou més tard.

Si us plau revisi els camps marcats.