La fotocatàlisi: una nova construcció sostenible

14/07/2021

efebe

El concepte de la fotocatàlisi respon a una reacció química que consisteix en una neteja de l’aire prèviament afectat per substàncies contaminants.

Aquest fenomen combina aire i llum per aconseguir una reducció de les propietats agressives que es troben en l’aire que respirem. La fotocatàlisi genera un procés químic molt semblant al de la fotosíntesi que té lloc en les plantes, eliminant el CO2 i altres contaminants (NOx, SOx, COVs) per transformar-los en matèria orgànica i generar una remodelació de l’atmosfera que ens envolta a través d’un procés basat en l’oxidació i activat per la llum solar.

Com a éssers humans, ens hem acostumat a tolerar un entorn contaminat que pot afectar la nostra salut, per això aquest fenomen produeix un impacte ambiental positiu que fa un bé tant pel medi com per a tots els éssers humans que hi viuen.

Japó o Itàlia han estat alguns dels primers països a adoptar-la. Ara també comença a créixer a Espanya, sobretot en les principals ciutats com Barcelona o Madrid.

Com s’aplica en el cas de la pintura

Aquesta tecnologia es dóna a partir de l’ús d’un fotocatalitzador. Aquest és el diòxid de Titani (TiO2), que s’aplica en diferents materials amb pintures fotocatalítiques, tant en espais interiors com exteriors. Amb aquest procés aconseguim eliminar les olors en l’aire i evitar el creixement de microorganismes. Es pot utilitzar sobre paviments, façanes, cobertes o altres possibles materials urbans, sempre que estiguin nets i secs, usant un pinzell o corró.

És una opció molt convenient perquè permet renovar l’aire i mantenir-lo net i de qualitat. Proporciona una reducció dels costos de manteniment i neteja, ja que un cop aplicat ja és permanent i impedeix l’acumulació de brutícia, creant un efecte desodorant (amb un caràcter antibacterià i aromàtic) en reduir les males olors.

En aquest vídeo del nostre canal de YouTube t’expliquem com millorar la qualitat de l’aire interior a les residències de gent gran i als centres sociosanitaris.

Com aplica Efebé la fotocatàlisi en els seus projectes

A Efebé disposem del material adequat per adaptar aquesta innovació en els nostres projectes de forma que amb això busquem millorar la qualitat de vida de les persones en el seu entorn de treball, i alhora afavorir una millora de l’aire interior.

Aquesta tecnologia és adequada per als nostres projectes. Sempre ens dirigim a empreses sensibles a la salut de les persones, com són les residències de gent gran, escoles o oficines. Així doncs, eliminem possibles olors, afavorint neteja i manteniment i buscant una millora de la qualitat de l’aire interior, respectivament.

Concretament, al projecte d’Efebé a les oficines de Propulse Video (Barcelona), vam incorporar les pintures fotocatalítiques. Es tracta d’una elecció sostenible. A més, aporta beneficis per als treballadors i treballadores o per als usuaris que hi conviuen en el cas dels projectes per a residències de gent gran.

fotocatàlisi

Posts relacionats

Per poder descarregar el contingut, si us plau faciliti’ns la seva adreça de correu electrònic.

Gràcies! La seva descarrega ja s’ha iniciat!

Alguna cosa ha anat malament, intenteu de nou més tard.

Si us plau revisi els camps marcats.