Dones al sector de la construcció, una entrevista de Catalunya Ràdio

04/07/2022

Grup Efebé

“No contracto dones al sector de la construcció perquè els homes es distraurien”

Amb aquest titular ens deixava clar la Yanet Rubiano quines són les condicions al sector de la construcció per algunes dones. El programa “Solidaris” de Catalunya Ràdio, amb la Mercè Folch com a presentadora i directora, van entrevistar a quatre de les noies que han participat en el Programa Incorpora que hem emprès des de Grup Efebé juntament amb Fundació Laboral de la Construcció i Fundació Ared.

La Fundació Laboral de la Construcció és una entitat sense ànim de lucre que des de 1992 treballa per facilitar a empreses i treballadors els recursos que facin possible un sector més professional. Fundació Ared, en segon lloc, atén dones en situació de vulnerabilitat. Plegats hem emprès aquesta formació pionera de 3 mesos amb pràctiques incloses per donar oportunitats d’inserció a dones en risc d’exclusió social.

L’Iris, l’Ariadna, la Yanet i la Sandra són quatre de les noies que han participat en aquesta formació. Cadascuna d’elles, com diuen, tenen la seva motxilla de vivències, que les ha limitat en alguns moments a poder ser lliures. L’oportunitat de fer un curs d’auxiliar de paleta els va obrir els ulls per començar a introduir-se en aquest món de la construcció.

Raquel Felicó, tècnica d’inserció de Fundació Ared, ha acompanyat a les dones durant tots aquests mesos de formació en el sector de la construcció. A l’entrevista reconeix que “Hem detectat molt d’interès per part de moltes dones, però encara hi ha certs temors de dir: ‘però això ho puc fer?, puc dedicar-m’hi?, realment necessiten dones?’ Nosaltres també tenim uns estereotips en relació a aquestes feines.”

L’entrevista completa  de Catalunya Ràdio

A continuació, en aquest article pots descobrir l’entrevista completa, a la pàgina web de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, concretament de Catalunya Ràdio.

Posts relacionats

Per poder descarregar el contingut, si us plau faciliti’ns la seva adreça de correu electrònic.

Gràcies! La seva descarrega ja s’ha iniciat!

Alguna cosa ha anat malament, intenteu de nou més tard.

Si us plau revisi els camps marcats.