Remodelació d’oficines, cas d’èxit a Buenos Aires

15/07/2017

efebe

Després de rehabilitar la seva oficina barcelonina del Passeig de Gràcia, Transperfect va confiar a Efebé la remodelació de les seves oficines a Buenos Aires. L’encàrrec d’aquesta multinacional, amb més de 4.000 treballadors i 90 delegacionas, i especialitzada en solucions lingüístiques i tecnològiques per a empreses, consistia en aplicar els valors de la companyia a la seva nova delegació d’Argentina.

Aquests valors es basen en convertir les seves oficines en un entorn de confort, productivitat i innovació. Llocs de creativitat on es creï valor per l’empresa i els seus clients, i on es fomenti l’intercanvi i la generació d’idees. I juntament amb això, atraure i retenir el talent combinant amb la màxima accessibilitat als espais i el respecte pel medi ambient.

Des de l’inici de la remodelació de les oficines, Efebé, després de reunions successives, va aplicar el seu criteri professional tenint en compte els elements que fan que qualsevol oficina sigui un lloc de treball idoni: instal·lacions, climatització, electricitat i connectivitat. I es va decidir aplicar una série de millores, adaptant les noves oficines a la cultura i als valors, abans citats, als quals se’ls hi havia d’afegir també, la creació d’espais lliures de soroll que facilitéssin la concentració i la creativitat.

Espais oberts

L’oficina adequada és una planta diàfana que ocupa un pis complet d’un edifici ubicat a l’Avinguda Lacorze, al barri de Colegiales, i compta amb un cos central que conformen els accessos amb els ascensors i les escales d’emergència, al qual estan adosades les zones de serveis.

Els requeriements del programa funcional sol·licitaven la distribución d’una sala de reunions; un despatx tancat per a dos persones, i la resta de l’oficina estava destinada a situar, en espais oberts, el màxim número de llocs de treball, considerant unes previsions de creixement de Transperfect Argentina pels pròxims anys, d’unes 50 persones.

La seu argentina de Transperfect es completa amb un punt WorkCafè; sales de reunió i distensió, que millorin les relacions personals i laborals perquè fomentin les relacions socials, així com les reunions informals i la col·laboració entre persones.

Alta connectivitat per a veu i dades

Les oficines de Buenos Aires no disposaven de cap tipus de cablejat ni de corrent eléctrica, ni de veu-dades. Aquest va ser un repte important per a Efebé, ja que l’activitat professional d’aquesta companyia requereix d’un nivell d’electrificació i de dotació de preses de veu/dades molt elevat.

La instal·lació disposava dels passos amb canals empotrats al paviment per a fer-lo possible. Per tant, aixecant part de l’enrajolat, es va minimitzar l’aparició de canals superficials, treballant molt cuidadosament les instal·lacions per a facilitar la neteja i evitar electricitat estàtica. També es va incorporar l’enllumenat en la totalitat de la oficina per a dotar-la del confort llumínic adequat, mitjançant panells led suspesos en les zones de treball, allá on no es disposava de fals sostre, i downlight led, a les zones de pas que ho permeten.

A més, la propietat només havia deixat la pre-instal·lació de la climatització a la zona del voltant del nucli central on el sostre era més baix. A través d’uns registres, Efebé va instal·lar la maquinària interior i es va realitzar la distribució per a conductes. Tramitant-se posteriorment les altes a companyies i l’augment de potència necessari per a poder fer funcionar, tant els equips de clima, com els equips informàtics i d’enllumenat.

Per últim, feia falta la remodelació de les oficines expressant els valors i la identitat de marca de l’empresa. Per això, es van aplicar els diferents colors corporatius en zones emblemàtiques com l’accés, la zona WorkCafè i les sales de treball obertes.

Diàleg constant

Per a Anna Fornt, directora general d’Efebé, el projecte de remodelació d’oficines de Transperfect Argentina ratifica que “sense diàleg no hi ha contingut possible a traslladar al projecte final, sense entendre la cultura de la companyia no podrem convertir cada projecte en un procés d’èxit, més encara en un projecte com aquest, on el grup de persones que hi treballarà, és multicultural i multinacional”.

La máxima responsable d’aquesta empresa especialitzada en l’adequació, l’equipament i el manteniment d’espais per a convertir-los en entorns saludables, ergonòmics i eficients, assenyala que “per a la nostra empresa, el projecte de Buenos Aires, ha suposat un nou repte que hem fet realitat amb la feina d’un gran equip. Des dels tècnics projectistes fins als operaris, gestors d’aprovisionaments i directors de les obres, hem coordinat uns treballs, complint amb dates i pressupostos, amb  una comunicació continuada entre totes les parts implicades. I vull agraïr a tots la seva col·laboració”.

Per poder descarregar el contingut, si us plau faciliti’ns la seva adreça de correu electrònic.

Gràcies! La seva descarrega ja s’ha iniciat!

Alguna cosa ha anat malament, intenteu de nou més tard.

Si us plau revisi els camps marcats.