Remodelació de patis

L’escola és un escenari de vida, un entorn viu que estimula els nens i nenes cap a l’aprenentatge. Cada vegada és més gran la necessitat de redefinir els Projectes Educatius dels centres per a una innovació educativa. Davant d’aquests nous models d’aprenentatge, sorgeix la necessitat de transformar els patis escolars en entorns útils adaptats.

Sempre s’ha entès el pati com un espai d’esbarjo. Ara és el moment que evolucioni a un espai d’aprenentatge més, cap a patis innovadors, inclusius i segurs, evitant tot tipus de discriminacions, estereotips i prejudicis.

Beneficis

Incrementem la satisfacció dels alumnes al disposar d’espais lúdics específics per al joc exterior i la pràctica esportiva

Generem un espai psicopedagògic més per desenvolupar hàbits i competències

Fomentem el desenvolupament cognitiu dels nens i nenes

Incrementem el vincle dels pares i mares amb l’escola al disposar d’espais exteriors on compartir les activitats lúdiques

Revaloritzem espais exteriors perquè optimitzem l’adequació a l’ús

Millorem l’habitabilitat dels vestidors, incrementem la seva durabilitat i sostenibilitat i potenciem els hàbits d’higiene

El contacte amb la naturalesa és ideal pel desenvolupament cognitiu dels nens i nenes. A més, amplia la capacitat d’observació i d’experimentació, amb un aprenentatge vivencial.

L’hort escolar, per cultivar hortalisses i fruites, és una pràctica vital que posa en contacte els nens i nenes amb la natura i amb el cicle dels aliments. A més, gràcies a aquest procés aprenen a prendre consciència d’on prové el menjar. També genera un primer sentiment de pertinença i de responsabilitat: tenir a càrrec plantes que han de fer créixer i tenir-ne cura.

Amb el Pack Remodelació patis d’escola fomentem el joc simbòlic, “jugar a ser”, que apareix a l’etapa d’infantil, per imitar els rols dels adults en diferents accions quotidianes. És essencial deixar-los experimentar amb la seva imaginació. Per això, incorporem equipament infantil adequat com els jocs de cuinetes, cotxes o la Cabana Baobab, que acompanyen els nens i nenes en les seves aventures.

Descarrega PDF

Per poder descarregar el contingut, si us plau faciliti’ns la seva adreça de correu electrònic.

Gràcies! La seva descarrega ja s’ha iniciat!

Alguna cosa ha anat malament, intenteu de nou més tard.

Si us plau revisi els camps marcats.