L’escola sostenible

Amb els projectes d’adequació d’espais educatius reduim el consum d’energia amb tècniques i sistemes més eficients i millorem l’entorn pedagògic per l’alumnat i el personal docent, amb materials naturals, saludables i respectuosos amb el medi ambient.

Una adaptació sostenible de l’edifici escolar millora l’estalvi energètic, amb aïllaments tèrmics, sistemes de renovació de l’aire per garantir una bona qualitat de l’aire interior i una cura constant dels espais per a un confort acústic, tèrmic i lumínic.

 

Beneficis

Amb l'aïllament tèrmic aconseguim entre un 50-70% de reducció de pèrdues d’energia

Els materials naturals i reciclats poden reduir un 50% d'emissions de CO₂

Una bona gestió de la il·luminació usa un 90% menys d’energia

Es pot estalviar fins a un 50% d'aigua

Un sistema de ventilació mecànica garanteix un aire net, lliure de partícules contaminants.

La naturalització dels espais millora el benestar

A dia d’avui la sostenibilitat és un aspecte intrínsec als centres educatius més innovadors. Una transformació dels espais vinculada a la metodologia pedagògica de cada centre comporta una adaptació a nivell ecològic i sostenible, amb una gestió eficient dels recursos naturals.

Amb els nostres projectes Grup Efebé apostem per una naturalització dels centres educatius perquè esdevinguin entorns saludables i inclusius. Més espais verds, més cultura i, així, més educació en la responsabilitat, sensibilització i consciència mediambiental.

 

✔️ Aïllament tèrmic i tractament acústic

L’aïllament de parets, sostres i terres repercuteix de forma positiva en la disminució del consum energètic. Depenent de l’estat inicial de l’espai podem reduir les pèrdues d’energia mitjançant millores en l’aïllament fins a un 50-70%. Els materials que usem per l’aïllament tèrmic són: llana de roca, cel·lulosa, suro, fibra de fusta, cotó.

Adeqüem els espais interiors amb panells acústics fonoabsorbents per reduir la reverberació i l’eco que es genera. Compten amb una alta capacitat per absorbir el soroll, gràcies a la seva composició i porositat.

A més, les opcions disponibles al nostre catàleg estan fetes amb materials ecològics, reciclats d’ampolles de plàstic.

✔️ Materials naturals i reciclats

A Grup Efebé seguim criteris d’economia circular per tal de reaprofitar el mobiliari existent als centres i allargar la seva vida útil. Una forma d’optimitzar aquest mobiliari és a través del Restyling Efebé, un aspecte clau en el procés d’equipament.

Efebé és sostenibilitat. Efebé és compromís. Efebé és economia circular. Allarguem el cicle de vida dels productes, garantint un segon ús del mobiliari existent. Oferim una nova vida als productes millorant les seves característiques actuals amb retocs en el revestiment i els materials originals, per a un resultat higiènic, estètic i confortable, tot plegat d’acord amb la normativa del sector.

✔️ Il·luminació natural

Cal un disseny eficient de l’espai per maximitzar l’ús de la llum natural. Amb l’aprofitament de la llum solar pintant els sostres i les parets de colors clars, sistemes de regulació i control de la intensitatlumínica amb sensors, l’ús d’il·luminació LED o fluorescents compactes. Fan servir un 90% menys d’energia que les bombetes convencionals i la incorporació de detectors de presència per centralitzar i automatitzar el sistema lumínic.

✔️ Naturalització dels espais

L’exterior de l’escola és un espai més d’aprenentatge on fomentem un contacte directe de l’alumnat amb la natura. Amb una selecció d’equipament i materials adequats per un pati inclusiu i saludable.

✔️ Sistema de ventilació mecànica

Les partícules tòxiques dels interiors poden produir efectes adversos sobre la salut: al·lèrgia, cansament o asma. Millorem la qualitat de l’aire interior escollint materials tradicionals i naturals, que transpiren, regulen la humitat i no tenen tòxics: pedra, fusta, ceràmica o calç.

Mantenim l’aire interior net i amb una bona temperatura de confort gràcies a uns equips de ventilació d’alta eficiència energètica. Els avantatges d’aquest sistema són:

Descarrega PDF

Per poder descarregar el contingut, si us plau faciliti’ns la seva adreça de correu electrònic.

Gràcies! La seva descarrega ja s’ha iniciat!

Alguna cosa ha anat malament, intenteu de nou més tard.

Si us plau revisi els camps marcats.