Materials sostenibles i projectes socials d’Efebé a Ràdio Estel

08/02/2023

Grup Efebé

Ús de materials sostenibles, projectes socials amb la comunitat o el disseny d’espais pel benestar de les persones. Aquests són els principals temes que ha tractat el programa “Camins” de Ràdio Estel. Un projecte sobre economia amb clau de valors humans, produït pel Centre d’Estudis Econòmics i Socials (CEES).
Aquest magazin ofereix una àmplia varietat de temes que van des de l’actualitat del dia, entrevistes, seccions culturals, socials i esports, passant per l’anàlisi i l’humor. Tot amb un to natural i informal, per acabar el dia amb bones sensacions. L’Anna Fornt, directora i fundadora de Grup Efebé, visita la secció “Economia amb valors”, presentada per Salvador Aragonès i Rosario Santa María.

Responsabilitat ambiental

La responsabilitat amb l’entorn és fonamental a Grup Efebé. Estem compromesos amb el benestar planetari, per això el nostre procés de disseny i construcció de projectes cerca minimitzar l’impacte ambiental assumint criteris d’eficiència energètica.

“Nosaltres tenim una vessant més interna de gestió del nostre dia a dia i el nostre entorn. Té molt a veure amb com gestionem la llum, la calefacció o el reciclatge. A l’hora de proposar solucions i projectes amb els nostres clients també tenim en compte tots aquests conceptes de manera que estalviïn energia i els seus espais promoguin la innovació.”

A més, Fornt comenta com fem ús de materials sostenibles, naturals i saludables que per se ja són beneficiosos per l’entorn. Doncs, “dissenyem amb materials saludables, d’origen certificat”.

Com ha de ser un lloc confortable?

Rafa Sanahuja, presentador de “Camins” es pregunta “què és fonamental perquè un lloc sigui confortable per treballar, estudiar i viure”.

“Una barreja d’un espai innovador que alhora sigui eficient i compti amb materials que facilitin el confort. L’acústica, la il·luminació, el confort tèrmic o l’ergonomia són claus pel benestar a qualsevol tipus d’espai.”

Dones a la construcció

“Estem molt orgullosos del projecte. Som un equip majoritàriament format per dones a l’equip tècnic i administratiu. I pensàvem, per què no a l’obra? On la majoria són homes.”, reflexiona Anna Fornt sobre el Programa Incorpora que van fer durant el 2022.

“Vam començar una selecció de persones de la mà de Fundació Ared. Es tractava d’un sector que ells no havien treballat mai. Es presentaven dones que volien reenfocar la seva vida professional o buscaven feina. Seguidament, vam fer un procés de formació on vam convergir amb Fundación laboral de la Construcción. Nosaltres ens vam encarregar de la formació tècnica, lectura de plànols, conscienciació i prevenció de riscos laborals a les obres.”

Per acabar, vam entregar els diplomes de les dones que van acabar la formació a un acte en el marc de la Barcelona Design Week 2022. Actualment, dues de les dones que van cursar el Programa Incorpora formen part del nostre equip d’obra!

Posts relacionats

Per poder descarregar el contingut, si us plau faciliti’ns la seva adreça de correu electrònic.

Gràcies! La seva descarrega ja s’ha iniciat!

Alguna cosa ha anat malament, intenteu de nou més tard.

Si us plau revisi els camps marcats.