Escoles post Covid-19: sessió informativa

18/05/2020

efebe

El passat dijous dia 14 de maig vam fer una sessió informativa, com experts en adequació d’entorns educatius, sobre com hauran d’adaptar els espais a les escoles post Covid-19.

La sessió va ser presentada per tres ponents de Grup Efebé, l’Anna Fornt (CEO d’Efebé), la Marta del Río (Arquitecta i Progect Manager) i la Iris Parés (Arquitecta Tècnica i Project Manager), acompanyades de l’Isaac Arriaza, tècnic de prevenció de l’empresa SEPRA, amb qui treballem per la PRL (Prevenció de Riscos Laborals) d’Efebé des de fa temps. Volem agraïr la predisposició de tots per participar i donar la seva perspectiva en aquestes circumstàncies d’incertesa.

En aquesta sessió, l’Isaac Arriaza va començar plantejant els aspectes de prevenció tenint present que de moment no s’han près decisions oficials per la reobertura dels centres educatius, per això comentava que “hem d’actuar com si ens trobessim davant d’un centre de treball qualsevol, incidint sobre les mesures lògiques de la prevenció de riscos laborals”: mesures d’organització del treballmesures de redistribució i ordenació dels espais i adopció de mesures de protecció i d’higiene que incideix en les pràctiques i interacció entre les persones.

Tot seguit, les tres representants de l’equip d’Efebé van presentar les principals mesures de prevenció:

A partir d’aquí, vam presentar com podem adaptar els diferents espais de les escoles post Covid-19 a les mesures requerides a través de la incorporació d’equipament adaptat per la seguretat i la higiene del personal o inclús senyalètica per delimitar la circulació als espais i evitar possibles aglomeracions a l’entrada, a les escales o a la cua del menjador. Així doncs, vam tractar tots els espais dels centres educatius, des de l’entrada i recepció, els despatxos i sales de professors, les aules, els lavabos i vestidors per les classes d’educació física i, per últim, els menjadors i el pati per l’esbarjo.

Per acabar, vam respondre moltes de les preguntes que ens vau deixar per escrit durant la sessió. Si teniu qualsevol dubte, podeu posar-vos en contacte amb nosaltres a través del nostre correu electrònic, el telèfon i els nostres canals a les xarxes socials.

Si vols obtenir més informació entra a l’article sobre com hauran de ser les escoles post Covid-19, i si vols disposar de la presentació del dia 14, aquí trobaràs el catàleg complet que oferim per adaptar les escoles.

Si et vas perdre la sessió, a continuació la podràs visualitzar sencera.

Estigueu atents als nostres canals de comunicació per properes sessions informatives per adaptar les escoles també a les noves formes d’aprenentatge i necessitats més innovadores. Per a més informació subscriu-te a la nostra newsletter.

Per poder descarregar el contingut, si us plau faciliti’ns la seva adreça de correu electrònic.

Gràcies! La seva descarrega ja s’ha iniciat!

Alguna cosa ha anat malament, intenteu de nou més tard.

Si us plau revisi els camps marcats.