Construïm l’escola del futur a l’Escola Thau

15/10/2019

efebe

Grup Efebé som especialistes en la transformació d’espais per convertir-los en saludables, ergonòmics i eficients. Actualment, estem duent a terme un projecte per transformar l’edifici de secundària de l’Escola Thau de Barcelona.

Amb aquest projecte volem transformar els espais de l’escola amb un objectiu específic: definir l’escola del futur. Per aconseguir-ho, hem anat realitzant diferents tallers tant amb els alumnes com amb l’equip docent de l’escola. Volem crear espais en els quals professors i alumnes se sentin còmodes, donat a la seva flexibilitat i adaptabilitat.

Mitjançant la metodologia Design Thinking, la Marta del Río i l’Iris Parés, Arquitecte i Project Manager d’Efebé, respectivament, s’han encarregat de dinamitzar aquestes sessions, juntament amb en Carles Mur. Per tal de poder definir noves propostes, utilitzem tècniques i dinàmiques de treball en equip que permeten millorar les dinàmiques de les sessions de treball i alhora fomentar la participació i la implicació dels empleats, amb l’objectiu de detectar necessitats i idear plegats els espais de treball de futur.

Inicialment, vam realitzar dues sessions amb l’equip docent de l’escola per plantejar el projecte i començar a proposar idees al respecte. Més endevant, amb els alumnes de secundària de l’Escola Thau vam fer una sessió de Design Thinking més enfocada a la innovació i co-creació, que vam repetir també els professors en una tercera dinàmica. Aquestes sessions ens han permès definir els nous espais de l’edifici de secundària del centre, des de la creació de noves aules interactives, a zones comuns i espais polivalents, tots seguint aquesta nova metodologia educativa comentada. En aquests moments seguim enmig del procés, duent a terme reunions amb l’equip docent de l’escola per seguir generant més propostes si s’escau i, sobretot, definir el projecte.

La tendència que ens plantegem implantar a l’escola és la d’obrir les aules i fer-les més fluides per permetre que els alumnes circulin i trobin el lloc i la manera d’aprendre que millor s’adapti al seu estat d’ànim. A més, estem replantejant l’espai arquitectònic per tal que faciliti la forma d’aprenentatge i es fomentin les zones col·laboratives on els alumnes puguin interactuar entre ells. A part de les aules, no limitem les possibilitats d’aprenentatge en aquest espai sinó que qualsevol altra zona de l’escola pot ser protagonista en el procés d’ensenyament-aprenentatge.

Escola Thau de Barcelona

Per poder descarregar el contingut, si us plau faciliti’ns la seva adreça de correu electrònic.

Gràcies! La seva descarrega ja s’ha iniciat!

Alguna cosa ha anat malament, intenteu de nou més tard.

Si us plau revisi els camps marcats.