Acte d’inauguració del Barcelona Aging coLLaboratory (BALL)

17/11/2022

Grup Efebé

Hem celebrat l’acte d’inauguració de la seu del Barcelona Aging coLLaboratory (BALL) al Parc Sanitari Pere Virgili.

El primer “Living Lab” centrat a aportar solucions innovadores per a les persones grans que es posa en marxa en Catalunya. En el marc d’una població que cada vegada és més gran, neix amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida dels sèniors. En aquest article del nostre blog pots recuperar l’explicació completa d’aquesta iniciativa.

Com ha estat la inauguració del Barcelona Aging coLLaboratory?

Per iniciar l’acte, la inauguració s’ha fet a càrrec de la Dra. Gemma Craywinckel i Martí, Gerent Parc Sanitari Pere Virgili. Tot seguit, el Dr. Marco Inzitari, Directori d’Atenció Integrada i Recerca del Parc Sanitari Pere Virgili, ha estat el responsable de fer la presentació del Barcelona Aging coLLaboratory (BALL).

El Doctor Inzitari ha presentat les deu entitats fundadores del Living lab, com som Grup Efebé, la Facultat de Ciències de la Salut de Blanquerna – Universitat Ramon Llull, Qida, UniversalDoctor, FATEC (Federació d’Associacions de Gent Gran de Catalunya), l’Institut Borja de Bioètica, la Universitat Oberta de Catalunya, Fundació iSocial, Vall d’Hebron Institute of Research (VHIR), IRI – Institut de Robòtica i Informàtica Industrial, CSIC-UPC i Parc Sanitari Pere Virgili.

Més tard, s’ha presentat una taula rodona on s’explicava el valor del BALL per a les persones, el sector social, la recerca i la innovació. Els ponents han estat diferents membres del living lab, com la Kimberly Katte (Parc Sanitari Pere Virgili), en Josep Carné (Federació d’Associacions de Gent Gran de Catalunya), la Pilar Rodríguez (Fundació iSocial) i la Laia Arnal (Vall d’Hebron Institut de Recerca).

Per acabar, la Carolina Alegre, Communication Market Leader d’IKEA, ha parlat sobre la continuïtat de la Casa de Pensar. Una iniciativa del projecte Next Gen: Sèniors, que ha passat a formar part de la seu de BALL.

 

“Els aperitius dels dijous”

A partir d’ara, la Casa de Pensar estarà a la a disposició de les administracions públiques, de les entitats i el teixit associatiu, de les empreses i dels ciutadans per recollir suggeriments i propostes de col·laboració engrescadors i trencadors en l’àmbit de l’envelliment.

A més, el Living Lab impulsa “Els aperitius dels dijous”, sessions de dinàmiques participatives i de reflexió sobre el repte d’envellir a Catalunya. Estan adreçades a persones majors de 65 anys i se celebraran els dijous, cada quinze dies, de 11.00 h a 12.30 h. Al final de cada sessió els assistents podran gaudir d’un petit aperitiu.

Posts relacionats

Per poder descarregar el contingut, si us plau faciliti’ns la seva adreça de correu electrònic.

Gràcies! La seva descarrega ja s’ha iniciat!

Alguna cosa ha anat malament, intenteu de nou més tard.

Si us plau revisi els camps marcats.