Habitatge a Terrassa

15/06/2016

efebe

El projecte de reforma integral d’habitatge a Terrassa és un exemple de com Efebé s’adapta a les necessitats específiques del client per construir la casa dels seus somnis.
Es tracta d’un habitatge de planta baixa i dues plantes pis entre mitgeres situada al centre de Terrassa amb un pati posterior i cobert com accés secundari. La construcció de la casa es remunta a inicis del segle XX amb una crugia de 5m i una profunditat edificada de gairebé 25 m. A més de l’envelliment natural dels acabats, fusteries i obsolescència de les instal·lacions la casa té un dèficit important d’il·luminació natural, com succeeix en la majoria de cases de cós a Catalunya.
L’objectiu d’Efebé és transformar l’habitatge en una llar confortable, lluminosa i adaptada als requeriments de la família, que està composta per tres germans solters. En planta baixa es plantegen les estances comuns de despatx, cuina i sala-menjador amb accés directe al jardí. A la planta primera se situen les dependències privades de dos dels germans, una a cada costat de l’escala i en planta segona l’apartament d’un altre dels germans i un taller d’escultura.
Per il·luminar les habitacions interiors i poder ventilar de manera natural totes les estances es projecta un pati de llums rematat amb una claraboia en coberta. Això suposa realitzar un reforç estructural i un ormeig en l’estructura existent composta per bigues de fusta i cassetons ceràmics. També en el cas de l’ascensor que demana el client.
Els requeriments de climatització mitjançant sòl radiant impliquen haver d’aixecar tots els paviments de rajoles hidràuliques, reforçar els forjats i col·locar un nou paviment de rajoles de gres d’estil modernista.
L’estil eclèctic del client ha suposat un gran treball de recerca i esforç per integrar elements singulars en una instal·lació nova, com són les rosasses i cornises ornamentades en els sostres de les estances comunes i les vidrieres fetes a mida de l’escala i la sala. Un dels reptes d’Efebé ha estat conservar i restaurar el fresc del sostre de la sala que es trobava despenjat a la part central i presentava diverses fissures a causa del pes del llum.
A Efebé estem molt satisfets del resultat final ja que per al nostre client mantenir aquests elements singulars i alhora disposar d’un habitatge amb totes les comoditats d’avui en dia i les instal·lacions modernitzades era un dels motius de compra de la casa. Que el client hagi quedat tan content amb el treball executat és la major recompensa que podríem obtenir.

Per poder descarregar el contingut, si us plau faciliti’ns la seva adreça de correu electrònic.

Gràcies! La seva descarrega ja s’ha iniciat!

Alguna cosa ha anat malament, intenteu de nou més tard.

Si us plau revisi els camps marcats.